„Milovníci nostalgie“ řádili

3.5.2010 Praha

Jak mimo jiné dopadly okružní jízdy Prahou pro TOP 09 z neděle 25. dubna 2010 ukazují naše fotografie. Bohužel nenávist některých osob se zatemněným mozkem jde tak daleko, že si neváhají za rukojmí vzít samotný muzejní motoráček z padesátých let a noži rozřezat sedačky.

Bohužel dotyčný typ sedadel už není nikde k disposici. Je to unikátní barevné provedení, původem zřejmě z počátku osmdesátých let, existující už jen v posledním exempláři. Zatímco s technickými problémy si KŽC vždy uměl nějak poradit a vozy jsou neustále provozuschopné a v pořádku, tak řádění primitivů bude mít bohužel následky jednou provždy. Není totiž žádnou novinou, že KŽC ač koná pravidelné jízdy, má současně i ambice muzejní a chce svá nezničená, udržovaná vozidla uchovat příštím generacím. Vždy se někdo zeptá, jaký primitiv a barbar tohle vůbec mohl udělat a my vždy budeme vědět, na kterou stranu ukázat.

Hoši se podepsali a jejich podpisy budou mít jednou provždy své místo. Může se taky stát, že toho jednou budou litovat. Asi to udělali v domnění, že jsou nepozorováni, ale mýlí se, byli viděni. KŽC ví, kdo je pachatelem.

Byli to velmi mladí, zaslepení obdivovatelé konkurenčního provozovatele nostalgické dopravy. Již od útlého dětství systematicky organizovaní a vedení k tomu, aby si vytvářeli cit pro dopravní historii a pro technické dědictví již nežijících nadšenců. To je na tom všem to nejsmutnější…

Foto: 71