Karel Schwarzenberg zval na výlet motoráčkem

25.4.2010 Praha

Téměř letní počasí, vychlazené točené pivo, lidová muzika a samozřejmě projížďka historickým motoráčkem, to byl tip na nedělní výlet od Karla Schwarzenberga, lídra strany TOP 09. Přeplněný historický motoráček sestavený ze 4 vozů, včetně bufetového, vyjel na dva okruhy kolem Prahy.

Dopolední jízda vedla z pražské Libně přes Krč a známý most Inteligence do Radotína, odkud se vlak vracel zpět přes Smíchov a hlavní nádraží do Libně. Odpolední výlet směřoval na západní okraj Prahy, a sice přes pražský semmering a Zličín do Hostivice, odkud se historický motoráček vrátil přes Dejvice a Bubny zpět do Libně. Na Zličíně se navíc konala atraktivní projížďka po vlečce firmy VAMAR INTERNATIONAL, kde se normálně osobní doprava pochopitelně neprovozuje.

Zvláštní vlak zajišťovala společnost KŽC Doprava, která v Praze i na mnoha jiných místech republiky provozuje v letní sezóně historické motoráčky coby pravidelné výletní vlaky. „V minulých letech jsme zachránili a zrekonstruovali devět motoráků, se kterými nyní můžeme provozovat železniční nostalgii. Převážně se jedná o vozidla z padesátých let, která byla určena k sešrotování. Jsme rádi, že se nám daří zachovat technické skvosty našich předků pro budoucí generace,“ řekl Bohumil Augusta, jednatel KŽC Doprava.

Foto: 69