810 „bloncki“ na česko-moravsko-polském trojmezí

19.12.2018 Mladkov

První víkend v prosinci vyrazil 810-656 z Prahy do Lichkova, kde měli zaměstnanci dopravce tradiční víkendový vánoční večírek. Polovina lidí se akce zúčastnila, druhá polovina musela zůstat v šichtě a zabezpečovat provoz, resp. byli nemocní či měli jiné dlouhodobě plánované činnosti, takže ne vždy se podaří, aby se všichni setkali, neb dopravní společnost prostě nemůže v jeden okamžik nabídnout relax úplně všem. To by provoz museli zabezpečit za nás jiní.

Od pátku do neděle strávily tři desítky lidí „mimo stanoviště,mimo dílny a mimo vagony“ v horské chatě ve východní výspě Orlických hor a jako každý vánoční večírek to stálo za to.

Vánoční třídenní víkendový večírek je tradiční pomyslnou tečkou za uplynulou provozní sezonou. Vždy se jedná o výlet na zajímavé místo, které je spojeno s tradicí KŽC objevovat a poznávat „retro“ a cosi technického. Výlet se vydařil; krom turistiky v horách mezi zajímavý program patřila i návštěva muzea starých strojů v Žamberku. Toto nově vytvořené muzeum zaujme každého, kdo obdivuje mechaniku, resp. techniku obecně.

Foto: Pavel Knížák