Posázavák s hektorem 720.003

19.8.2016 Český Šternberk

Dne 30.7. došlo v úseku Sázava – Kácov ke spojení vlaků Posázavského pacifiku a KŽC. Důvodem byla ochota pomoci kolegům Pacifikům provést zvláštní vlak úzkým hrdlem středního pacifiku, kde je „ucpáno“.

Poté, co dojel vlak 1563 do Sázavy, okamžitě objel motorový vůz Bixovnu, vzápětí na blok za 1563 přijel hektor s dvěma Bixy jako zvl.vlak MBM Rail, najel na čelo vlaku 1563 a v úseku Sázava – Kácov byl vlakový tento díl vlaku. Při spojení souprav, kdy vedle sebe jely Balm-bar a Bixovna, došlo pro cestující k nevšednímu zážitku a k vítané nabídce občerstvení dvou barových vozů: v jednom na čepu Kácov 11%, v druhém Postřižinské 11%. Mohli porovnávat a vychutnávat.

Na louce pod hradem v Českém Šternberku standardně postávaly hloučky fotografů čekajíce na soupravu v čele se zamráčou, ale tentokrát se nedočkaly. Vepředu štěkal hektor 003. Zajímavá souprava vlaku 1563 jistě potěšila nejen ony hloučky fotografů, ale i běžné cestující či uzavřenou železničářskou společnost, která si objednala zvláštní vlak PP.

Důkazem spolupráce při řešení provozních situací nechť je malá fotoreportáž v této aktualitě, která dokumentuje, že KŽC i PP si umějí pomoci a vyjít vstříc.

Foto: 525