Šenovka zase o kousek prokoukla; jarní brigáda tomu napomohla!

27.5.2015 Kamenický Šenov

I letos proběhla pravidelná brigáda příznivců sklářské lokálky z řad KŽC i vně KŽC, jejichž cílem bylo zajištění trvalé údržby dráhy před činností přírody.

O jednom předjarním víkendu si na Šenovce dali sraz pracanti a makáči a pustili se do jarní úpravy dráhy. Jak jinak, než s bojem se zarůstající vegetací či zelení na nevhodných místech jsme opět museli popasovat. Krom standardního prořezávání a čištění průjezdného profilu od nechtěné agresivní zeleně, došlo např. i k obnově vodoteče (odtoku vody od studánky pramenící v Kamenickém Šenově poblíž tělesa dráhy) malého potoka v horní části dráhy. Taktéž bylo nasbíráno 10 velkých pytlů odpadků, které místní občané odházeli na nádraží v Kamenickém Šenově a v zářezu v České Kamenici. Dále jsou čistá místa na trati, odkud je krásně vidět nově Zámecký vrch, což ocení nejeden cestující v hlavní turistické sezoně. A co například zcela vyčištěné, pokosené a upravené nádraží v Kamenickém Šenově? Věříme, že upravené plochy nádraží poskytnou příjemné zázemí nostalgickému provozu, který opět vypukne v sezoně v červnu a utichne začátkem v září.

Příjemný večer si brigádníci zakončili grilováním u nádraží v Kamenickém Šenově. Opět tradiční víkend, jak jsme poslední léta zvyklí, že se děje.

Foto: 447