Středohorským motoráčkem na vinobraní a slavnosti po Českém středohoří

7.9.2012 Litoměřice

Středohorský motoráček vyráží na své zářijové sobotní jízdy. A právě s měsícem „září“ se nabízí nejedna akce, na kterou můžeme vyrazit Středohorským motoráčkem. „Spojit tak můžeme výlet s trochou cestovatelské nostalgie. Turistický portál www.stredohori-podripsko.cz nabízí výběr některých akcí a tipů na sobotní výlet,“ uvedl Bohumil Augusta z KČZ Doprava.

Hned v sobotu 8. září nás zaveze Středohorský motoráček na Mosteckou slavnost, která bude probíhat v areálu kostela Nanebevzetí Panny Marie v Mostě. Její program začíná v 11 hodin průvodem návštěvníků oblečených do modrobílého oděvu symbolizujícího barvy města Mostu. Celá slavnost bude probíhat na dvou scénách - malém a velkém podiu, kde se odehrají vystoupení různých hudebních interpretů, akce pro děti a oslaví zde své 100. výročí založení také Skauti. Na slavnost přijíždí Středohorský motoráček ze směru Úštěk, Litoměřice, Lovosice, Čížkovice v 11,52.

Následující sobotu 15. 9. se můžeme vydat Středohorským motoráčkem na Roudnické vinobraní, které se koná v areálu roudnického zámku. „I letošní ročník vinobraní je soustředěn především do areálu zdejšího barokního zámku. Součástí programu jsou hudební vystoupení, šermířská vystoupení, program pro děti, výstava historických vozidel Historici v Roudnici, seskok parašutistů a mnoho dalšího,“ uvedl Tomáš Pokorný, mediální zástupce Roudnice nad Labem. Pro milovníky vína jsou připraveny v románském hradě degustace roudnických lobkowiczkých vín. Degustace probíhají v časech 10,30, 12,30 a 14,30 a je nutná jejich rezervace na rezervace.stredohori-podripsko.cz. Jedná se o hodinovou akci, která zahrnuje ochutnávku 5 roudnických vín. „Doprava Středohorským motoráčkem je vhodná především pro návštěvníky podvečerního a večerního programu Roudnického vinobraní (David Deyl, Gipsy.cz, Clou aj.). Středohorský motoráček dorazí do Roudnice nad Labem chvíli před 18. hodinou,“ doplnil Augusta.

Obec Obrnice si na ten samý den, sobotu 15. 9., připravila šestý ročník tradičních Obrnických slavností. Na bohatý program, který začíná ve 13 hodin, vyráží Středohorský motoráček z Mostu v 13,03 a z opačného směru (Úštěk, Litoměřice, Lovosice, Čížkovice) jsme motoráčkem v Obrnicích v 11,47.

Další akcí, na kterou nás zavede trať Středohorského motoráčku je bezpochybně také Litoměřické vinobraní, konané ve dnech 21. 9. a 22. 9. Páteční program Litoměřického vinobraní nás zve na Mírové náměstí a Tyršovo náměstí, kde se odehrají hudební vystoupení. „Hlavní program vinobraní se soustřeďuje na sobotu 22. 9., kam se dopravíme motoráčkem v 8,38 na horní nádraží Litoměřice ze směru Roudnice nad Labem, Bohušovice nad Ohří, Lovosice a Žalhostice. Ze směru Úštěk, Liběšice, Ploskovice a Trnovany můžeme být motoráčkem v Litoměřicích v 10,16. Také z Mostecké strany se návštěvníci dostanou, a to v 15,41 na horní nádraží Litoměřice,“ vysvětlila Pavlína Zajíčková z portálu Stredohori-Podripsko.cz

Poslední vyjížďka letošní sezóny čeká Středohorský motoráček v sobotu 29. září. I na tento den připadá akce, na kterou můžeme vyrazit. „Zavítat můžeme do Třebívlic na Slavnosti vína, 5. ročník konaný v prostorách zámeckého vinařství a zámeckého parku. Připraven je bohatý program a jeho pořadatelé čekají na své návštěvníky. Motoráček přijíždí do Třebívlic v 11,08 (ze směru Úštěk, Litoměřice, Lovosice, Čížkovice) a v 13,48 ze směru Most, Obrnice,“ doplnila Zajíčková.

Podrobné informace a odkazy na jednotlivé akce jsou připraveny na stránkách www.stredohori-podripsko.cz. Zde naleznete také podrobný jízdní řád Středohorského motoráčku a další tipy na výlety.

Foto: 278