Výletní motoráčky s VZP

29.8.2012 Praha

Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) připravila na sobotu 1. září 2012 pro rodiče s dětmi skvělý výlet. Z pražského hlavního nádraží vyjede speciální motoráček VZP, který zamíří ve stopách legendárního Posázavského Pacifiku k hradu Český Šternberk až do malebného městečka Kácov.

Historický motoráček startuje v sobotu 1. září v 7:52 hodin z Prahy hl. nádraží, dále zastaví ve Vršovicích a Braníku. Projede vodáckým rájem kolem řeky Sázavy, přes unikátní viadukt Žampach u Jílového, Týnec nad Sázavou a Čerčany, až do městečka Kácov, kde svoji jízdu kolem jedenácté hodiny ukončí. Na zpáteční cestu vyjede vlak z Kácova v 15:14 hodin, přes Čerčany a Říčany se vrátí zpět do Prahy hl. nádraží v 17:26. Pro zvídavé cestovatele bude připraven vědomostní kvíz o zajímavé ceny. Vyhrát můžete třeba stylový iPod Shuffle.

„Výlet historickým motoráčkem řady M 286.1, kterému zasvěcení neřeknou jinak než Krokodýl, můžete spojit s procházkou kolem řeky Sázavy, návštěvou kláštera v Sázavě nebo hradu Český Šternberk,“ přiblížila možnosti Mgr. Jitka Hozáková, specialistka marketingu VZP.

Během jízdy a na nádraží v Kácově rodiče získají informace o výhodách a benefitech, které VZP poskytuje. Další výlet historickým motoráčkem s VZP se zopakuje ještě v sobotu 15. září, tentokrát Pražským semmeringem z pražského hlavního nádraží na Zličín a zpět. Podrobnosti o celém programu obou výletů a jízdní řády vlaků naleznete na www.vzp.cz/vlaky. Jízdy vlaků zajišťuje KŽC Doprava, s.r.o. Kapacita vlaků je omezena, proto doporučujeme rezervaci míst na vlaky@kzc.cz.

Foto: 275