Nabízíme stabilní pracovní místa u KŽC Doprava

8.10.2011 Praha

Oslovujeme všechny zájemce o pracovní poměr u dopravce KŽC Doprava, s. r. o. z důvodu plánovaného rozšíření výkonů v roce 2012 o cca 40%. Budeme provozovat nové pravidelné nostalgické linky na území celé ČR. Nyní zaměstnáváme 35 lidí, z toho 5 lidí v administrativě a 30 v provozu (strojvedoucí, vlakvedoucí, průvodčí, opravy - údržba). Jsou subjekty, které z různých důvodů v minulých letech v segmentu osobní železniční dopravy stagnovaly, a jiné, které nově vznikly. KŽC Doprava tu však zůstává jako stálice. Letos jsme vypravili okolo 600 osobních vlaků!

KŽC Doprava dynamicky roste. Letos jsme vypravili okolo 600 osobních vlaků a toto číslo hodláme dál zvyšovat. Není nám lhostejný osud hustoty české železniční sítě a proto se aktivně zaměřujeme na iniciaci poptávky po službách osobní železniční dopravy. Ta se odehrává na stále ještě relativně zachovalé síti našich tratí. Naše aktivita začíná přinášet ovoce v podobě obnovujícího se zájmu o osobní vlaky. V tom spatřujeme trend a snažíme se jej dál podporovat. Sázíme na pokračující rozvoj osobní dopravy v jednom komplexu s cestovním ruchem a železniční nostalgií. Tímto směrem se hodláme ubírat i do budoucna a už delší dobu se snažíme u nás tvořit pomyslné čelo pelotonu. K našim plánům a vizím potřebujeme další zaměstnance. Ty vize, to je výzva pro nás a tedy i pro každého, kdo má chuť jít do toho s námi společně!

Pro nové, budoucí kolegy, vysvětlujeme: KŽC Doprava má sídlo v Praze 9 – Kolodějích, kde je administrativní a dispečerské centrum společnosti. Vedle centra máme momentálně čtyři provozní jednotky, kde jsou dislokována naše vozidla. Jsou to Lysá nad Labem, Zásmuky, Roudnice nad Labem a Česká Kamenice. Z důvodu očekávaného nárůstu objemu výkonů jak v osobní, tak v nákladní dopravě, poptáváme pro provozní funkce 5 strojvedoucích a 3 vlakvedoucí. Tyto pozice lze vykonávat jak v HPP, tak ve VPP.

V současné době máme otevřeno 5 projektů na čerpání podpory rozvoje železniční nostalgie z různých ministerských fondů a fondů EU, týkajících se provozování drážní dopravy a provozování dráhy. Hledáme nové, zkušené, nebo i čerstvě vystudované zaměstnance (např. absolventy nebo studenty VŠ dopravní, minimálně SŠ s dopravním zaměřením nebo jiným, podobným, zabezpečujícím orientaci v oboru), kteří by s touto agendou pomohli, na pozici 1x projektový manažer. Dále do projektové kanceláře také přijmeme buď na HPP nebo na VPP 1x asistentku ředitele, mající na starost podporu procesů v kanceláři ředitele včetně výkonu činností back office. Pro každou z pozic máme (z důvodu její rozmanitosti a s ohledem na celostátní působnost) připraveny odlišné podmínky, za kterých bude moci uchazeč práci vykonávat.

Upozorňujeme všechny zájemce, kteří KŽC Doprava neznají, že jsme stabilní a zavedená železniční společnost, která pravidelně provozuje železniční dopravu už šestým rokem. V roce 2012 hodláme vybudovat další provozní jednotku, odloučené pracoviště na Moravě, kde zatím naše aktivity chyběly a zájem o ně se zde již probouzí. Působíme v relativně neobvyklém segmentu železniční dopravy s převažujícím zaměřením na provoz nostalgických (historických) a výletních vlaků. Charakter práce u nás se může částečně lišit od obdobných pracovních pozic u jiných dopravců. Od zaměstnanců vyžadujeme pružnost a přizpůsobivost druhu podnikání, pracovnímu zázemí a specifičnosti provozu.

V oblasti vzdělání u administrativních pozic požadujeme minimálně úplné SŠ vzdělání. Pokud se nebude jednat o studenty nebo čerstvé absolventy, požadujeme praxi v administrativě nebo zkušenosti z konkrétního oboru nebo činností. Nestojíme o plané teoretiky, ale o cílevědomé lidi s pochopením pro praktický způsob myšlení. Zájem o obor dopravy, zejména železnice a případně její historie, je vítanou předností. U strojvedoucích požadujeme provozní praxi a průkaz k způsobilosti řízení drážního vozidla včetně zdravotní způsobilosti. U funkce vlakvedoucího je praxe vítána, nikoliv však požadována. Bude-li třeba, na tuto funkci si zájemce sami vyškolíme, zacvičíme a pošleme na zkoušky.

V případě zájmu prosíme, kontaktujte ředitele společnosti a sjednejte si s ním schůzku.

Ředitel společnosti, p. Augusta (776 628 728; bohumil.augusta@kzc.cz).

Foto: 188