Šenovka se již 14. rokem rozjela

4.4.2024 Česká Kamenice

Uplynulý víkend zahájila DUK provoz vlaků rozšířeného rekreačního léta. Slavnostního zahájení se ujali starostovéKamenického Šenova Martin Bártl a České Kamenice Jan Papajanovský za asistence Bohouše Augusty.

První turisté se svezli vlaky 2401/2400, aby byli přítomni přestřižení pásky a ťuknutí šampáňa, tedy aby zahájili na velký pátek, den Kristova ukřižování, sezónu, která letos padla na prodloužené dny velikonoční. Jak zaznělo při přestřižení pásky z úst vzácných hostů, obě města i rozvíjející se muzeum v Kamenickém Šenově jsou připraveni opět na cca 22 000 lidí, které Kamenický motoráček v roce 2023 odvozil.

A co je v Šenově nového? Především místní motoráček, stroj M 152.0060, byl opatřen městskými erby obou měst, mezi nimiž turistická linka jezdí. Toto ztotožnění se měst s motoráčkem, resp. motoráčku s místňáky, přispívá k dalšímu prohloubení spolupráce všech s cílem udržet slibně rozjetý rekreační potenciál CHKO Lužické hory a NP České Švýcarsko.

V Kamenickém Šernově na nádraží to po zimě prokouklo! Znovu rozšířený a doplněný sbírkový fond muzea potěší cestující, kteří dorazí „nahoru“. Stejně tak již otevřela Kavárna na druhé koleji nacházející se v Daaku.

Foto: Mgr. Bohumil Augusta, MBA