Vlak do Mochova lámal rekordy

18.5.2022 Mochov

Na prvního máje vypravil KŽC přímý vlak z Prahy hl.n. do Mochova a zpět. V Mochově se konaly na nádraží oslavy. KŽC přispěl Bixovnou, kdy šlo o první barový vůz, který kdy do Mochova v dlouhé historii této lokálky dojel. Zájem lidí značný, odhadem kolem 1000 lidí za celý den.

Souprava M 286.1008 + Bixovna jela z Prahy téměř plná do posledního místečka, v Čelákovicích na nástupišti cca 150 lidí, v Mochově na první vlak čekalo 50 lidí. Celý den jezdily pendly M 286.1 mezi Mochovem, Mochovem zastávkou – vlečkou do rozvodny Mochov zast. a Čelákovicemi. Osobáky byly velmi plné, lidi měli o prvomájovou akci zájem, což dokazuje, že provoz na trati svůj potenciál má.

Na nádraží v Mochově lákala Bixovna, kdy hospodský nevěděl, co dřív; zdali dávat jídlo nebo točit pivo. Lidé si akci užili, a to jak místní, tak přespolní, resp. zcela cizí. Na nádraží bylo i několik Němců, Angličanů a jeden Švéd, kteří jako šotouoši využili příležitosti a trať projeli.

Obec Mochov ve spolupráci s KŽC připraví další podobné akce i v roce 2023 a ve hře je ještě jednou zopakovat úspěch 1000 lidí v roce 2022.