Rakovničák do Kralovic úspěšný

18.4.2022 Kralovice u Rakovníka

Protažení rychlíku až do Kralovic se ukázalo jako moudré rozhodnutí. Cestující jezdí jak „tam“, tak i „zpět“ (víkendoví turisté zůstávají na Kralovicku SO-NE).

Zejména zpáteční přímý nedělní rychlík do Prahy je kvitován zájmem dojíždějících do škol a internátů. Na každé zastávce jsou jednotky až desítky cestujících s destinací Praha. Studenty dovezou rodiče auty na zastávku a ti se rozjíždějí za svými týdenními povinnostmi do hlavního města. Milé překvapení. V průměru jede tak 50 lidí / den.

Na výkony je standardně nasazována souprava 749-Bmx-Bmx, nicméně počas výluky na Doksy je až do poloviny května nasazována klasa 749-B-RBDs, takže se na trati do Kralovic prvně v její historii objevuje barový vůz, takže ti z vás, kteří si chcete dopřát tento luxus do Kralovic, neváhejte a vyrazte na víkendový výlet do Kralovic. Lákadlem není je RBDs v soupravě, ale zejména cílová destinace – Mariánská Týnice, barokní skvost místní krajiny, stejně tak jako ostatní barokní stavby na celém severním Plzeňsku.

Foto: Václav Kopta