Jízdy vlaků KŽC na vlečku metra

24.6.2019 Praha

Dětský den v Praze-Braníku - tradiční akce, které se léta letoucí účastní KŽC se svými vozidly, aby tak doplnil a obohatil nabídku vozidel ČD, která se na akci objevují. Taktéž se stalo tradicí a slušným zvykem, že KŽC Doprava vozí vlaky na vlečku DPP, metra Kačerov na exkursi.

V kačerovském depu DPP přivítaly dětské i dospělé návštěvníky zástupkyně všech typů souprav pražského metra. K prohlídce byly zpřístupněny dva vlaky metra typu M1 (z domovského depa Kačerov - provozně nasazované na trati C) a jeden vlak modernizovaného metra typu 81-71M v provedení BARS (z domovského depa Zličín – sloužící cestujícím linky B). Historická souprava metra typu 81-71 po celý den jezdila kolo depo Kačerov-Kačerov-Florenc a zpět a tradičně tak pomáhala dopravě návštěvníků. Historická souprava Ečs se představila v úloze pozadí připraveného fotokoutku a zároveň, nejen nadšencům a fanouškům kolejové dopravy, „pózovala“ bok po boku s přijetvšími vlaky KŽC.

Krom toho si děti, stejně jako v Braníku, mohly užít mnoha připravených atrakcí, her a soutěží.

Rok 2019 byl výjimečný v tom, že KŽC poskytl nově své 813-tky jako exponát, protože se jedná o nová a hlavně neokoukaná vozidla. Vlaky vedené 813.2 jezdily po celý den na vlečku do Kačerova a jednou se vozidla podívala i do Modřan a to v okamžiku, kdy se soupravy 813 a parního vlaku prohodily a na metro jela pára.

Foto: ing. Petr Havlíček