Pozvánka na setkání KŽC v Lomnici nad Popelkou

17.9.2012 Lomnice nad Popelkou

Klub železničních cestovatelů si vás dovoluje pozvat o víkendu 27. – 28. října 2012 na své 114. setkání, které se uskuteční ve východních Čechách, v Lomnici nad Popelkou. Setkání bude spojeno s jízdou historickým motoráčkem řady M 262 například po tratích bez osobní dopravy.

Zvláštní vlak vyjede v sobotu ráno po 8. hodině z Lysé nad Labem přes Chlumec nad Cidlinou a Ostroměř do Hněvčevse. Odtud bude následovat jízda po trati tč. bez osobní dopravy do Smiřic s fotozastávkami a poté účastníci dojedou do Kuksu, kde si prohlédnou hospital Kuks. V podvečer na ně bude čekat exkurze v pivovaru Tambor ve Dvoře Králové spojená s ochutnávkou místního piva a večerní jízda do Lomnice nad Popelkou na ubytování.

Nedělní dopoledne bude ve znamení turistiky na Tichánkovu rozhlednu na vrchu Tábor nad Lomnicí. Dále se bude pokračovat zvláštním vlakem KŽC, který bude v úseku Libuň – Dolní Bousov spojen s Sp 1604 Boleslavský motoráček. V tomto úseku tak bude vlak tvořit 3 vozovou soupravu. Poté se účastníci vydají po další trati bez osobní dopravy a to po trati 063 z Dolního Bousova do Kopidlna opět s množstvím fotozastávek. Pak již jen bude zbývat dojet do Nymburka a zde se opět spojit se soupravou Boleslavského motoráčku a dojet do cíle cesty v Lysé nad Labem.

Foto: 281