Jízdy na metro C, Kačerov

27.1.2017 Praha

V sobotu 20.1. se v rámci projektu Praha technická konala zvláštní akce: soupravy vlaků jezdily po vlečce z Krče do Kačerova, depa linky C

No a aby ne, vždyť když se domluví dva solidní hráči na trhu, tak výsledkem synergie snad musí být úspěšná akce.

O akci jízdy vlakem do depa Kačerov byl mezi veřejností obrovský zájem. Aby se na všechny dostalo, byl vlak pro jistotu předem povinně místenkový. Prodej rezervací zabezpečoval Servis Hospodářské komory hl.m. Prahy. Po příjezdu vlaku KŽC do metra cestující přestoupili do soupravy vozů EČS ev.č. 1083-1085, která je svezla z depa na Kačerově na Nádraží Holešovice a zpět. Součástí všeho byla i exkurse do provozního zázemí kačerovského depa.

Jak se shodli představitelé obou organizací, podobná akce v Praze již dlouho nebyla. Know-how ve věci jízdy po vlečkách na železnici přirozeně a zcela logicky nese KŽC Doprava (počátky projíždění vleček v ČR a SR) a tak vše proběhlo legislativně, technologicky i provozně hladce. Zájem o akci byl obrovský, kontingent 90 místenek byl rychle vyprodán.

Podobná akce je naplánována ještě na třetí sobotu v březnu. Bude-li zájem veřejnosti o podobný zážitek i do budoucna, zvážíme konání dalších následných jízd.

Zastřešení Hospodářskou komorou hl.m. Prahy se jeví jako šťastné řešení, neboť oba výrobci zážitků, dopravci DPP a KŽC, se mohou věnovat své odbornosti a nemusejí řešit obchodní styk s cestujícími – zákazníky. Tím získá zážitek na detailní propracovanosti a účastník zájezdu, který si zakoupí voucher, získá maximální efekt, tj. šotozážitek. Máme za to, že vydařená akce potěšila jak cestující – zážitkáře, tak personál obou „výrobců zážitku“ a v neposlední řadě i samotný dopravní personál, který vydařenou akci personálně zabezpečoval.

Foto: 553