Řada 851 na západě Čech

3.11.2014 Toužim

Zvláštní motorový rychlík tvořený m.v. M 186.1008 brázdil uplynulé 3 dny s 66 lidmi na palubě po tratích na západě Čech.

Víkend s motoráčekm tentokrát oživil ospalý provoz na Karlovarsku, kam přivezl poetiku nebývalého rozměru: všude možně postávali vděční fotografové, kterým KŽC umožnilo nasazením tohoto rychlíkového motoráku na předmětný výkon pořídit si aspoň pěkné záběry udržovaného hnacího vozidla, když už se fotošoto nedostali dovnitř, aby si užili jízdu motoráčkem. Skutečnost, že se na víkendové soustředění železničních fandů a projížděčů přihlásilo 66 lidí a pro velký zájem jsme museli účast ve vlaku dalším zájemcům rušit, svědčí o faktu, že podobná akce se na Karlovarsku už dlouho neuskutečnila a existuje hlad po podobně zajímavých akcích, kam jsou nasazována vzácná vozidla.

Mezi nejzajímavější tratě patřila např. jízda z Krásného Jezu do Horního Slavkova-Kounic, stejně tak působivá byla jízda Vojkovice nad Ohří – Kysibl. K evergreenům patří vždy zajetí do Bochova či návštěva pivovaru v Chyši. Krásný kraj a romantické tratě Karlovarska nyní nezklamaly a přitáhly velké množství příznivců železnice.

Jsme rádi, že jsme poptávku veřejnosti nezklamali a nasazením zajímavého a netradičního vozidla přispěli k ozvláštění provozu a tím k radosti všech, kteří se s krokodýlem 008 setkali. Koneckonců fotek hladoví šotouši např. z Kraslic pronásledovali vlak celé 3 dny.

Titulní foto: v žst. Nová Role křižuje M 286.1008 se soupravou 742 + 2x 010 (Potůčky – Karlovy Vary).

Foto: 409