Proběhl již 3. ročník mezinárodního mistrovství ČR v jízdě pákových drezín

4.9.2014 Děčín

Klub železničních cestovatelů podporuje a pomáhá zaštitovat různé společensko-kulturní akce související s železnicí a tak tradičně uspořádal v sobotu 30. srpna 2014 na vlečce Česko-saských přístavů v Děčíně již III. ročník soutěže v jízdě pákových drezín. Je tedy jisté, že pěkná a oblíbená akce nebyla ponechána organizačně a pořadatelsky ani letos ve štichu.

Tradiční poslední prázdninový víkend se uskutečnilo klání týmů různých družstev z ČR a SR. Děčíňané využili příležitosti spojit zábavu s netradičním poznáním světa železnice na vlečce Česko-saských přístavů v Loubí. Počasí celkem přálo, i když odpoledne krátce pršelo. Většině rodin s dětmi přišlo vhod, že měli možnost projet si děčínský uzel a zajet motorákem na vlečku zvláštním vlakem, který se v důsledku vysokého zájmu lidí těšil značnému vytížení.

A zde jsou výsledky klání družstev (minuty a vteřiny): 9. místo Praha 30.43, 8. místo Bobedím Slovensko 26.21, 7. místo Děčín-Blue Team 25.54, 6. místo Děčín-RYKO, a.s. 25.39, 5. místo Česká Lípa-Team Chrobáci 25.30, 4 místo Děčín-Cardiofitness 25.25, 3. místo Ústí n.L.-Team O.P.A.T. 25.23, 2. místo Děčín-Team Zoufalci 24.26, 1. místo Děčín-Team 24.21. Pro úplnost dodáváme, že družstva soutěžila v jízdě na trati o délce 10 km.

Závěrem je třeba též poděkovat sponzorům - společnosti Česko-saské přístavy, s.r.o. za poskytnutí prostor přístavu a firmám Statutární město Děčín, AGENTURA ENS, s.r.o., KOFRA Děčín, s.r.o., RYKO PLUS spol. s r.o. a K&S KOMAX s.r.o. za sponzorské dary, bez nichž by se akce těžko uskutečnila.

Foto: 399