Provozní sezona 2014

20.3.2014 Praha

Letos vám všem, kteří cíleně vyhledáváte nostalgii, tedy pravidelný provoz historických vlaků, s plnou ctí chceme nabídnout neotřelé, neokoukané a zajímavé soupravy nostalgických vlaků v trakci 7XX a 8XX. Provozní sezonu 2014 pojmeme vůči objednatelům, cestujícím a šotoušům zcela jasně a rovně: tzn. cestující se bude moci těšit a radovat ze spolehlivosti našich vlaků, které možná na rozdíl od jiných vlaků jiných dopravců opravdu pojedou, budou nostalgické „jako kdysi“ a nehrozí jejich odvolání, zrušení nebo se nestane.

Co můžete očekávat v roce 2014? Z pravidelné nostalgické dopravy námi zajišťované vyjímáme:

Pražský motoráček: trvale oblíbený produkt; kapacitně je solo motorák většinou beznadějně přeplňovaný, bude jezdit po celý rok dle zveřejněného JŘ, nasazovány budou m.v. ř. 831. Kvůli vysokému zájmu o Pražáka se zvažuje jeho rozšíření provozu na celoročně jezdící vlak.

Posázavský motoráček: jízdy dle zveřejněného JŘ, nasazována bude souprava 851 (831)+Bixovna, resp. klasická souprava složená z lokomotiv ř. 721 nebo 749 a přípojných vozů vč. tradiční Bixovny

Podlipanský motoráček: jízdy dle JŘ, nasazeno bude vozidlo ř. 830

Polabský motoráček: jízdy dle JŘ, změna trasy Polabáku z důvodu zájmu o nostalgické jízdy i jinými kouty v Polabí, nasazeno bude vozidlo ř. 830

Kokořínský motoráček: jde o přejmenovaný Boleslavský motoráček, změna zpáteční trasy, kdy vlak pojede tam i zpět Kokořínským dolem, turnusované bude vozidlo ř. 831 s Bixovnou

Podbrdský motoráček: trasy podle JŘ; nasazeno bude vozidlo ř. 831, které typicky patří k trati 200 a nikdo ho tam ještě dosud nevrátil do jakéhos takéhos pravidelného provozu

Kamenický motoráček: jízdy dle zveřejněného JŘ, nasazeno bude vozidlo ř. 801, rozsah provozu bude v důsledku vyššího zájmu turistů rozšířen o další pár vlaků

Lužický motoráček: jízdy podle zveřejněného JŘ, nyní po opravě trati u Křižan znovu až do vozovny DPMLJ

Podřipský motoráček: bude jezdit každou sobotu a navíc některé vybrané neděle v původní trase z Roudnice do Litmoěřic po Budyňce tam i zpět; nasazeno bude vozidlo ř. 831 s vozem Bixeum.

Středohorský motoráček: nově bude zaveden staronový vlak, který bude jezdit v neděli a bude zajišťovat výletní nostalgickou dopravu na trati č. 113; nasazeno bude vozidlo ř. 831.

Nepravidelné akce a vlaky:

„Ostravské vlečky – speciál“: Jistě zaujme mohutná akce svým rozsahem a dosahem pro železniční fanoušky. 4 vozová souprava 831+Bix+Bix+831 bude celý víkend na konci března brázdit vlečky AWT (OKD-Doprava) na Ostravsku. Místenku ve vlaku je možné objednat u dopravce na zavedených kontaktech.

Sněžnický motoráček: Po fenomenálním úspěchu tohoto projektu z roku 2013, pokračuje provoz vlaku na česko-moravském pomezí i v roce 2014,i když už znovu byla zásluhou náměstka Jaromíra Duška Pardubickým krajem doprava objednána. Pojďte se ale svézt poctivě vlakem, který vždy patřil do jesenického podhůří. Nabízíme veřejné osobní vlaky jezdící několikrát denně mezi Králíky a Hanušovicemi a nasadíme soupravu 4-5 vozovou soupravu poctivých motoráčků s jejich přípojnými vozy.

Dovolená s motoráčkem 2014, tour de Slovakia II.: Vypravte se s námi na týdenní jízdu po slovenských a nově maďarských končinách v srpnu. Tradiční akce Dovolená s motoráčkem je „tady“. Bližší informace na stránkách www.kzc.cz , sekce Dovolená s motoráčkem, tour de Slovakia II.

Vážení čtenáři, cestující, vítáme vás na palubě nostalgických vlaků pravidelně jezdících a těšíme se, že si opět vyberete z bohaté nabídky jízd zvláštních vlaků. Současně vám, čtenářům, věrně zvěstujeme, že i nadále bude KŽC provozovat poctivé vlaky a přinášet kus té echt železnice z 20. století. Tak na viděnou ve vlacích v provozní sezoně 2014!

Foto: 368