Provoz v roce 2014

17.2.2014 Praha

Mnozí cestující a zejména čtenáři našich stránek se nás denně ptají, jak bude vypadat provozní sezona 2014? Odpověď je: vyčkejte na konec března, kdy dopravce doladí a upřesní své objednávky. Předpokládáme provoz v podobném rozsahu, jako v uplynulých letech. Na Šenovce dojde k rozšíření provozu, nově se upraví provoz na severočeských lokálkách podle potřeb regionu. Dále pravděpodobně dojde k úpravám poznámkového aparátu u středočeských motoráčků.

V roce 2014 nasadíme na některé výkony vybrané dny v roce do provozu i klasické soupravy tažené velkou mašinou, neboť kapacity motoráčkové soupravy některé dny v roce zejména v Posázaví na dolním úseku tratě, nepostačují. Zájem o provoz nostalgickými vlaky obecně roste i s tím, že více Čechů tráví víkendy v ČR, taktéž letní dovolené. Tomuto trendu jdeme tedy naproti.

Nechte se všichni překvapit začátkem dubna, kdy budeme už jasně vědět, kde a co a jak. Pak také zaktualizujeme data na webu, zejména jízdní řády.

Věříme, že i nadále budeme schopni udržovat provoz na lokálkách tak, aby obrazy v minulosti tolik typické, jako je např. křižování vlaku Podbrdský motoráček s 810 v Hostomicích pod Brdy na Liteňce jednoho parného letního dne roku 2013, nezmizely a zůstaly zachovány. Snažíme se o to všichni.

Foto: Martin Žabka