Vánoční dárek – darujte Dovolenou s motoráčkem 2014, Tour de Slovakia II pod stromeček.

27.11.2013 Praha

KŽC uspořádá i v roce 2014 oblíbenou akci Dovolená s motoráčkem a to opět na Slovensku v termínu 16.8. – 24.8.2014. Jestli byste rádi někomu darovali dárkový poukaz – dovolenou s motoráčkem, vycházíme vám vstříc tím, že jsme vydali 12 dárkových poukázek, které můžete jmenovitě darovat. O podrobnosti si volejte na 776 628 728 nebo pište na dovolena@kzc.cz Dárkové poukázky Vám včas poštou doručíme. Poslední den prodeje dárkové poukázky je 21.12.

Kam se pojede? Projedeme Slovensko z jihu na středovýchod a na sever, pak na západ a zpět do Čech. Začneme v Podunajské nížině, na jihu Slovenska (bratislavské spojky, Štúrovo – nákladní tratě a spojky), zajedeme i do Maďarska, kde navštívíme úzkokolejky, dále po trati bez osobní dopravy přes Šahy do Zvolena, opět pobudeme více dní ve Veporských vrších a v podhůří Nízkých Tater, kde navštívíme Čiernohronskou úzkokolejnou železnici (zde 4 dny pobyt a libovolný počet jízd parními i motorovými vlaky po síti ČHŽ); poté přes Telgárt do Dedinek do Slovenského ráje, dále přes Margecany do Spišské Nové Vsi a do Štrby. Taktéž projedeme obě lokálky bez osobní dopravy do Spišského Podhradí a do Levoči. Zpět do ČR se budeme vracet přes podhůřím Vysokých Tater s projetím spojky Priekopa (mimo Vrútky) a s projetím nákladního ranžíru Teplička-Žilina, jakožto i spojku mimo Žilinu za depem, což ocení všichni, kdo chtějí jet po tratích bez pravidelné osobní dopravy.

Akce je určená nejen pro železniční fanoušky a projížděče, ale zejména pro romantiky, kteří mají zájem poznat Slovensko i Maďarsko netradičním způsobem ze soukromého vlaku. Ubytování vždy v pensionu nebo v hotelu, ve vlaku má každý své pevné místo. Na výkon bude nasazen solo M 262.0, v případě velkého zájmu o akci přidáme i vlastní barový vůz Bixovna. Akce je koncipována jak pro starší lidi, tak pro matky s dětmi. Pro kohokoli, kdo nechce ležet jen u moře a je schopen pohybu.

Více detailů o akci i zkušenosti z minulých let vám rádi sdělíme osobně, mailem nebo telefonicky v okamžiku, kdy projevíte zájem se akce zúčastnit. Zájezd historickým vlakem na Slovensko je omezen na 35 účastníků. Akce podobného typu pořádáme již 14.-tým rokem a jsme nejzralejším subjektem s podobnými zkušenostmi na železnici v ČR.

Foto: 352