Pozvánka na víkend s motoráčkem do Jevíčka

5.2.2012 Šumperk

Zveme všechny zájemce na zajímavé jízdy historickým motorovým vozem lokálkami do okolí Chornic. Akce se uskuteční ve dnech 3. a 4. března. Trasa povede v sobotu ze Šumperka přes Zábřeh, Třebovice, Moravskou Třebovou a Chornice do Boskovic a pak do Jevíčka. V neděli bude vlak pokračovat přes Chornice do Dzbelu a pak opět přes Chornice do České Třebové. Dále přes Pardubice a Kolín do Lysé nad Labem. Připomínáme, že na lokálkách v okolí Chornic byla v prosinci zastavena pravidelná osobní doprava. Vlak bude tvořen vozem M 262.1168.

Dvoudenní akce pro zájemce o nostalgické železniční cestování pořádá Klub železničních cestovatelů pravidelně a patří do série tzv. Víkendů s motoráčkem. Ty se konají třikrát do roka a vždy v létě vyvrcholí Dovolenou s motoráčkem. Ubytování v penzionu v Jevíčku je zajištěno včetně snídaně. V sobotu je na programu prohlídka města Boskovice a ve večerních hodinách se bude v Jevíčku konat členská schůze KŽC. Srdečně je zváno nejen klubové členstvo, ale každý, kdo má rád železnici, její krásu, tradice a chce strávit pohodový, bezstarostný víkend. Jízdní řád vlaku můžete dohledat v zadní části celostátního jízdního řádu SŽDC (jako úplně poslední tabulku JŘ v celé knize). Po celou dobu jízdy bude k dispozici možnost občerstvení.

Všechny další podstatné informace o blížící se akci včetně přihlášky naleznete zde

NOVÉ:

Jako bonus dvě malé zajímavosti: Na závěr výroční schůze se ve večerních hodinách uskuteční cca 2 hodinová přednáška (cestopis) pana Smetany na téma jeho měsíční cesty po Transsibiřské magistrále z Moskvy do Vladivostoku. K dispozici bude spousta fotografií a dalších materiálů s možností promítání. Pro dotvoření utěšené atmosféry večera jsme v dotyčném restaurantu předem zajistili výčep jakostního Poličského ležáku.

Foto: 219