KŽC Doprava oficiálním dopravcem na 90. výročí čs. letectva

14.4.2009 Čáslav

Již v sobotu 23. 5. 2009 oslavuje Armáda České republiky 90. výročí od vzniku čs. letectva. Pro důstojné připomenutí tohoto jubilea se rozhodla dostat do areálu 21. základny taktického letectva v Čáslavi co nejvíce návštěvníků, kterým předmětné výročí připomene. Aby bylo co nejvíce návštěvníků bezpečně a rychle dopraveno do areálu vojenské základny na oslavy, rozhodla se Armáda zajistit dopravu u KŽC Doprava dvěma páry kyvadlových vlaků (odhad 10000-15000 osob) jezdících celodenně mezi žst. Čáslav, místní nádraží a vojenským letištěm Chotusice.

Nabídka společnosti KŽCD nejvíce vyhovovala požadavkům AČR na zajištění zvláštních osobních vlaků jak podobou a historickou věrností nostalgických vozidel, tak dodávkou všech služeb na klíč. Občerstvení, přeprava kol, dvě kapacitní motorákové soupravy jezdící proti sobě. To vše je I nabídka pro železniční šotouše, fotografy a příznivce nestárnoucích motoráků československé provenience, uvedl jednatel společnosti Mgr. Bohumil Augusta.
Co může přilákat ty, kteří dají přednost železniční nostalgii?

Pestrá a široká škála historických motoráků a přípojných vozů nasazovaných na zvláštní vlaky. První souprava bude tvořena vozidly M 262.0124 + Bix + Bix + M 262.0180, vše v polomáčeném barevném provedení. Nikde jinde v ČR a v SR již nespatříte a nenafotíte takovou krásnou soupravu tvořící jeden celek! Druhá souprava bude složena z vozidel M 286.1008 + Bmx + M 262.056. "Podotýkám, že půjde o historickou premiéru znovuzrozeného kredence první série v původním barevném provedení", dodává Bohumil Augusta.

KŽC Doprava je již několikátým rokem dobrým a spolehlivým partnerem Armády ČR při zajišťování oslav a výročí spojených se zapojením železnice. Profesionalita našich akcí a korektnost jednání umožnily, že opět oba dva partneři spojí své síly pro zdárný chod akce. Srdečně zveme za organizační tým na příjemný železniční, motorákový happening a k návštěvě vojenské letecké základny.

Foto: 18